8621 Zamárdi, Eötvös u. 15/1.   |   +36 84 545 800   |   info@wellamarin.hu

Magyar
Bezárás

SZÁLLODAI SZOLGÁLTATÁSOK A-Z

Ágyelő:

Vendégeink részére ágyelőt kérésre biztosítunk. Kérjük, hogy igényével forduljon a szobaasszonyokhoz vagy a recepcióhoz. A recepció telefonszáma: 800

Ajtózár működése:

Szállodaszobáink ajtaja közelítő (proximity) kártyával működtethető zárral van ellátva. Az ajtó kizárólag kártyával nyitható: a kártyát a kapcsolóhoz közelítve, azt érintve a kapcsolón zöld fény villan fel néhány másodpercre, ekkor az ajtó nyitható. Belülről az ajtó kilinccsel bármikor kinyitható.
Ha a szobában tartózkodik, a kártyát helyezze az ajtó mellett, a falon lévő kártyatartóba, ez biztosítja a szoba elektromos árammal történő ellátását.
Amennyiben a kilincs alatti gombot vízszintes állásba fordítja, a folyosón az ajtó melletti külső kapcsoló pirosan világít, jelezve, hogy a szoba foglalt.
Az ajtó bezárásához, kérjük, hogy a kilincset ne nyomja le, hanem erősebb mozdulattal húzza be. Kérjük, ha a szobából távozik, kártyáját minden esetben vigye magával és ellenőrizze a szobaajtó megfelelő záródását.

Akadálymentes szoba
és akadálymentes
közlekedés az épületben:

Szállodánkban a legkorszerűbben felszerelt akadálymentes szobákkal várjuk fogyatékkal élő vendégeinket, akik részére belső udvarunkon térítésmentesen megfelelő gépkocsi parkoló, az épületben akadálymentes közlekedés, a lobbyban és Black&Orange Wellness részlegünkben akadálymentes mosdó biztosított. Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy szauna részlegünk, továbbá benti és kültéri medencénk nem akadálymentesített.

Balaton-part:

Szállodánk Zamárdi 3,5 km hosszú, füves szabad strandja mellett helyezkedik el. A vízpart az Eötvös utca felőli sétálón keresztül közelíthető meg.
Épületünkből a Goblen Grill Báron át, annak nyitvatartási idején közvetlenül is van kijárat a Balaton-partra. A part felé történő áthaladást forgóvilla biztosítja, amit a szobai kulcskártya nyit.  Mozgássérült és babakocsis vendégeink csapóajtón keresztül tudnak áthaladni, ehhez munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget. Amennyiben szobakártyájuk nem nyitja a csapóajtót, kérjük jelezze Recepciónkon.
Nyitva: 10:00 – 22:00 óráig a nyári hónapokban.

Bankjegykiadó (ATM) automata:

Legközelebbi automaták:
OTP ATM - Vasútállomás épülete , Zamárdi Szabadság tér

Berendezés, bútor:

A szobákat különös gonddal rendeztük be, kérjük kedves vendégeinket, hogy a szobát ne rendezzék át, a berendezési tárgyakat, bútorokat (pl. szófa), ne mozdítsák el, ne helyezzék át. A bútormozgatás a bútorokon, szőnyegpadlón sérülést okozhat. A szoba bútorzata az erkélyre, az erkély bútorzata a szobába nem helyezhető át.
A szoba bútorzatán, kárpitozott felületein keletkezett károk vendégeinket terhelik.

Biblia:

Megtalálható az ágy melletti éjjeliszekrény fiókjában.

Bogarak, pókok:

Szállodánk rendszeres rovarirtással biztosítja Vendégeinek a zavartalan pihenést. Ha véletlenül mégis találkozik velük, szíves elnézését kérjük. Szobaasszonyaink készséggel eltávolítják a „betolakodót”.

Borotválkozó szett:

A recepción vásárolható: 300 Ft / szett áron
Boríték, levélpapír, mappa:Vendégeinknek kérésre biztosítjuk. Kérjük, forduljon a recepcióhoz személyesen vagy a 800-as telefonszámon.
Bowling:Pályát foglalni a Bohém Bowling Café-ban lehet a hét minden napján 10:00 – 22:00 között.
Díja: 3.000 Ft / pálya / óra (túllépés esetén 50 Ft/perc) Bowling cipő és zokni használata kötelező – a cipő a kávézóban (térítésmentesen) igényelhető.
Kérjük a lefoglalt játékidő leteltére ügyeljenek, mert a gép nem figyelmezteti Önöket!
Bohém Bowling Café telefonszáma: 823
Cipőápoló eszköz: Vendégeinknek kérésre biztosítunk. Kérjük, forduljon a szobaasszonyhoz.
Cipőtisztító:Az automata a lobby területén található a lift mellett.
Csomagmegőrzés:A lobby melletti helyiségben van lehetőség csomagok elhelyezésére. Recepciós kollégáink készséggel segítenek Önnek.
Dohányzás:Az épületben tilos a dohányzás! Szállodaszobáink mindegyike nemdohányzó. A szobák erkélyén a dohányzás engedélyezett, az ehhez szükséges hamutálat a szobaasszonyoktól vagy a recepción lehet igényelni.
A Scala Étterem, a Bohém Bowling Café és a Goblen Grill Bár teraszán az erre kijelölt helyen, a bejárattól legalább 5 m távolságban van lehetőség dohányzásra.
Elektromos csatlakozás:Magyarországon a hálózati feszültség 220 – 240 V / 50 Hz
Ébresztés:A televízió a távirányítóval beállítható automata bekapcsolásra. A beállítás lépései: Menü (zöld gomb) megnyomása után a lefele nyíllal a Plug&Play menüpontot kell kiválasztani az OK (középső) gombbal. Itt az Idő menüpont kiválasztása után beállítható az ébresztési időzítő bekapcsolása a kívánt időpontra.
A recepción rendelhető telefonos ébresztés.
Telefonszám: 800
Élménymedence:A B1-es szinten található Black&Orange Wellness részlegünkben élménymedencével várjuk vendégeinket. Vízfelülete 96 m², vize 28 - 32 C°-os, és a wellness részleg nyitvatartási idejében, vasárnaptól csütörtökig 8:00 – 20:00 óra között, pénteken és szombaton 8:00 – 22:00 óra között áll rendelkezésre.  A medencében vízgomba, álló- és ülő nyakzuhanyok, pezsgőágyak, -padok, buzgárok teszik élvezetessé a fürdést. A gyerekeket sekély vizű medencerész várja spriccelő bohóccal, sünnel. Az időjárástól függően késő tavasszal és a nyári hónapokban üzemel kültéri élménymedencénk, 125 m² vízfelülettel. Felszereltsége a beltéri medencéhez hasonló. Minden nap 10:00 – 18:30 óra között tart nyitva. A medencék használata előtt kötelező zuhanyozni. Kérjük vendégeinket, hogy a medencébe a lábmosón keresztül menjenek.
Az élménymedencékbe ugrálni, a többi vendég nyugalmát zavarni tilos!
Pelenkás babák a medencét kizárólag úszópelenkában használhatják.
Érkezés:A szobát az érkezés napján 14:00 órától (főszezonban illetve kiemelt időszakok és ünnepek esetén 15 órától) lehet elfoglalni. A bejelentőlapot kérjük pontosan kitölteni, hogy az önkormányzat idegenforgalmi adóra vonatkozó előírásainak eleget tudjunk tenni. A későbbi kijelentkezés időigényét lecsökkenti, ha bejelentkezéskor a számlázásra vonatkozó igényét jelezi (milyen névre kéri kiállítani, milyen módon kívánja a számlát kiegyenlíteni, stb.) részünkre. A bejelentkezést követően vendégeinknek átadjuk a szobát nyitó kulcskártyát. 14:00 órai (főszezonban  illetve kiemelt időszakok és ünnepek esetén 15 órai) időpontot megelőzően a szálloda foglaltságának függvényében 2000 Ft/óra díj ellenében tudjuk a szobát kedves vendégeink rendelkezésére bocsátani legkorábban 11 órától.

Esernyő:

Vendégeink a recepción kérhetnek kölcsön esernyőt. Telefonszám: 800

Étterem:

A szálloda recepciójával szemben található Scala Éttermünk hazai és nemzetközi ételekkel várja kedves vendégeinket. À la carte étlapunk az ínyenceknek kínál különlegességeket, borlapunk a hazai pincészetek kínálatából szemezget. Nyitva tartás: 7:00 – 21:30
Éttermünk telefonszáma: 721
Másik éttermünk, a Goblen Grill Bár a nyári hónapokban, továbbá jó idő esetén hétvégeken, kiemelt ünnepnapokon tart nyitva. September hónapban hétköznapokon 10:00 – 18:00 óra között, péntek és szombati napokon 10:00-20:00 óra, között időjárás függvényében. Balatoni panorámával, vízparti terasszal, könnyed, nyárias ételekkel, magyar ízekkel, hűsítő koktélokkal, fagylalttal várja vendégeinket.

Étkezési időpontok Scala Étterem:

  

 

 

Büféreggeli:

7:00 – 10:00 óráig   

 

Büféebéd**:

12:00 – 14:00 óráig 

 

 

Büfévacsora**:

18.00 – 20.30 óráig*

 

 

*nyári időszámításkor 21:30 óráig
** 20 fő alatti vendégszám esetén menüt szolgálunk fel, választási lehetőséggel legalább háromféle menüből
A regisztrációhoz kérjük kedves vendégeink együttműködését, a szobaszám megadását illetve a kulcskártya bemutatását. Kérjük, hogy kollégáink iránymutatása szerint foglaljanak helyet.
A büféasztalról az éttermen belül igénye szerint fogyaszthat. Szállodánkat a fenntartható fejlődés követelményei szerint, környezetbarát módon szeretnénk működtetni, ezért kérjük, hogy az ételekből a ténylegesen elfogyasztani kívánt mennyiségnek megfelelően vegyen. Együttműködését köszönjük.
Amennyiben az étteremből ételt vagy italt kíván kivinni, kérjük, hogy azt kollégáinknak jelezze, mivel ezt csak térítés ellenében tudjuk biztosítani. 
Ha a reggelit a szobában szeretné elfogyasztani, kérjük, hogy a mellékelt igénylőlapot szíveskedjen kitöltve a recepción előző nap 22:00 óráig leadni. A reggeli felszolgálásáért alkalmanként 2000 Ft/szoba díjat számolunk fel.

Fénymásolás:Térítés ellenében a recepción áll vendégeink rendelkezésére.

Fitness (kondi) terem:

Fregatt fitness termünkben (B1 szinten, a Black & Orange Wellness mellett) testedzéshez professzionális eszközök állnak rendelkezésére. Kérjük, hogy a gépek használatához a wellness recepción kérjen segítséget. Kiskorúak a gépeket csak szülői felügyelet mellett használhatják.
A berendezéseket mindenki csak saját felelősségére használhatja.
Cardio gépek: futópad, lépcsőző gép, ellipszis tréner, ülőkerékpár
Erősítő gépek: háromoldalú erősítő gép, állítható csiga
Egyéb: állítható pad, kézi súlyzók 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-12,5-15-17,5-20 kg; bordásfal, soft ball, fit-ball, gumikötél, step pad
Fizetési módok:A fizetés történhet készpénzzel (HUF és EUR), hitelkártyával (elfogadunk VISA, Eurocard / Mastercard, Maestro, OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával.
Fogmosó szett:A recepción vásárolható: 300 Ft / szett áron
Folyosói automata ajtó:A folyosók ajtaja kulcskártyával nyílik. A kártyát a kapcsolóhoz érintve a kapcsolón zöld fény villan fel, és az ajtó automatikusan kinyílik. Vendégeink, kiemelten gyermekes családok érdekében a kártyával kizárólag az a folyosóajtó nyitható, ahol az Ön szobája van, valamint a wellness folyosó ajtaja. A folyosóról az ajtó melletti nyitó kapcsoló is nyitja az automata ajtót, tehát onnan bármikor ki lehet jönni a lépcsőházba.
Fürdőköpeny:Felnőtt vendégeink részére a szobák polcos szekrényébe készítjük a wellness részleg és a kültéri élménymedence kényelmes használatához. Elutazáskor kérjük a szobában hagyni. A fürdőköntöst a szálloda területéről kivinni tilos. Gyerekek részére, - kérésre - korlátozott számban tudunk köntöst biztosítani gyerek méretben. Kérjük, hogy ez irányú igényüket a szobaasszonynak vagy a recepción jelezzék.
Szállodánk logójával hímzett köntös a recepción vásárolható, ára: 8.900 – 9.500 Ft/db, mérettől függően.
A szálloda jogosult távozás után a szobából hiányzó fürdőköntöst a vendégnek kiszámlázni.
Fűtő-hűtő klímakészülék:A berendezés csak bezárt nyílászárók mellett üzemel. A falon lévő digitális kezelőpanelen lehet a hőmérsékletet állítani. Télen az ajánlott fűtési hőmérséklet 20 – 25 C°, nyáron az ajánlott hűtési hőmérséklet 22 – 26 C°. Ezek a hőmérsékleti tartományok kellemes komfortérzetet biztosítanak.
A kezelőpanel használati útmutatójáról külön leírás áll kedves vendégeink rendelkezésére. Beállítási nehézségek esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz!
Gyermek animáció:A Manóműhelyben előre meghirdetett időpontokban különböző gyermek programokat, illetve konferenciatermünkben alkalmanként filmvetítéseket tartunk. A meghirdetett programokról felvilágosítást kihelyezett programfüzeteink, plakátjaink nyújtanak, illetve személyesen vagy a 800-es telefonszámon Recepciónk.
Gyerekeknek, babáknak:Kérésre apró vendégeink részére utazó babaágyat illetve babakádat készítünk be a szobába. Gyermekbarát Comfort szobáinkba igény szerint babaágy, babakád, gyerekzsámoly, bili, szűkített WC ülőke, etetőszék, bébiétel melegítő, gyermek étkészlet, vízforraló kerül bekészítésre. Az étteremben kérésre etetőszékben ülhetnek asztalhoz az apróságok. A lobby és a wellness részleg akadálymentes mosdójában pelenkázó áll a mamák rendelkezésére.
A legkisebbeket a B1 szinten a Manólak játszószoba, wellness részlegünkben és a szabadtéri medencénknél gyerekpancsolónak leválasztott rész várja.
Hamutál:A szobák erkélyén a dohányzás engedélyezett, ehhez szükséges hamutálat a szobaasszonyoktól vagy a recepción lehet igényelni.
Hajszárító:A fürdőszobában található. A hajszárító biztonsági kapcsolóval működik, a működtető gombot folyamatosan nyomva kell tartani használat közben.
Hidegcsomag:7 óra előtti elutazás esetén előző napi megrendelése alapján, reggeli helyett, hidegcsomagot biztosítunk. Kérését kérjük, a recepción jelezze a távozás előtti napon legkésőbb 20:00 óráig!
Hulladékgyűjtés:Szállodánk szobáiban négyrészes szelektív hulladékgyűjtő rekeszt alakítottunk ki: háztartási hulladék, papír, műanyag, üveg külön gyűjtéséhez. Kérjük, a hulladékot a feliratoknak megfelelően dobják a gyűjtőedényekbe.
Internet:Szállodánk egész területén és lakrészeiben a díjmentes internet hozzáférés WIFI révén biztosított, melynek kódját kérje Recepciós kollégáinktól illetőleg a kulcskártyatokban találja.
A Bohém Bowling Café internet sarkában a világháló használatához számítógépet is elhelyeztünk. 
A szobákban vezetékes internet is térítésmentesen használható. Csatlakozó kábelt a recepciós kollégák szívesen adnak. Kérjük, hogy távozáskor a recepción szíveskedjenek a kábelt leadni, ellenkező esetben a szálloda jogosult távozás után a kábelt a vendégnek kiszámlázni (díja 3000 Ft/db).
Játékterem: A Bohém Bowling Café területén asztali focit, népszerű nevén csocsót (100 Ft-os érmével működik) és X-BOX-ot (1000 Ft/óra) kínálunk a tizenéveseknek illetve a játékot kedvelő felnőtteknek.

Játszóház: 

A B1 szinten, a Black&Orange Wellness melletti Manólak játszószobában gyerekjátékok várják a legkisebbeket: babák, autók, építőjátékok, mesekönyvek, társasjátékok, kártyák, sakk. A játszóházat az ajtajára kifüggesztett házirend szerint veheti mindenki igénybe, kulcsa a wellness recepción vehető fel, illetve itt kell leadni. A kisgyerekeket szülői felügyelet nélkül hagyni tilos!
Kamera rendszer:Vendégeink biztonsága érdekében épületünk közösségi tereiben (Lobby, Bohém Bowling Café, Játékterem, Scala Étterem, Goblen Grill Bar, Black&Orange Wellness, Fregatt Fittness terem, Manólak játszószoba, Squash pálya, Yacht, Katamarán, Cirkáló termek, valamennyi folyosó és lépcsőház)  továbbá a parkolók, a kültéri élménymedence és az éttermek teraszának területén kamera megfigyelő rendszer működik.
Kápolna:Aki szeretne a világ zajától kis időre csendes helyre vonulni, a belső udvarról nyíló ökumenikus kápolnánkban meghitt csendre talál.
Károk:Tartózkodási ideje alatt a szobában illetve a szálloda területén okozott károk Önt terhelik. A szálloda a javítási, pótlási költségeket jogosult Önre továbbterhelni.
Kávézó:A Bohém Bowling Café a lobby mellett található, ahol kávékülönlegességekkel, koktélokkal várjuk vendégeinket.
Nyitva tartás: vasárnaptól csütörtökig 08:00-22:00 óráig, pénteken és szombaton 08:00 – 23:30.
Bohém Bowling Café telefonszáma: 823

Kerékpárkölcsönzés: 

Kerékpárokra vonatkozó megrendelést a recepció vesz fel. A korlátozott számban rendelkezésre álló eszközök miatt kérjük, kedves vendégeinket, hogy igényüket előző nap jelezzék.
A kerékpárok minimum 3 órás időtartamra kölcsönözhetőek:
Felnőtt kerékpár (férfi, női): 1.000 Ft-tól / kerékpár, Gyermek kerékpár: 800 Ft-tól / kerékpár,
Gyermekülés: 800 Ft/alkalom díjért.
A kerékpárok a belső udvarunkon, az árkádok alatt vannak átvételre kikészítve, lezárva, és ugyanide kérjük visszahozni.

 Klímaberendezés:

A berendezés csak bezárt nyílászárók mellett üzemel, a kívánt hőfok a falon lévő kezelőpanelen állítható be. Az ajánlott hűtési hőmérséklet 22 – 26 C°. Ez a hőmérsékleti tartomány kellemes komfortérzetet biztosít.
A kezelőpanel használati útmutatójáról külön leírás áll kedves vendégeink rendelkezésére. Beállítási nehézségek esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz!
Konferencia:Konferenciákhoz, rendezvényekhez szállodánk 6 különböző méretű, korszerű technikával felszerelt termet kínál partnereinek.
Konferenciatermeink:

 

 

 

 

 

Alapterület m2 

Befogadó képesség/fő

 

Yacht

120

100 

 

Katamarán165

150 

 

Cirkáló100

90 

 

Cirkáló 1.55

50 

 

Cirkáló 2.

45

40 

 

Kajak 

18

12 

 

Kenu18

12 

 

Bohém 

42

30 

Kozmetika:Black&Orange Wellness recepciónk részletesen tájékoztatja vendégeinket az igényelhető kezelésekről, árakról. A kezelések időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe. Wellness recepció telefonszáma: 827
Kulcskártya:Kulcskártya működteti szállodaszobáink ajtajának és a folyosók automata ajtóinak zárszerkezetét valamint a beléptető forgóvillákat. Az ajtók és a forgóvilla kizárólag kártyával nyílnak illetve nyithatók: a kártyát a kapcsolóhoz közelítve, azt érintve a kapcsolón zöld fény villan fel néhány másodpercre, ekkor az ajtó nyitható, illetve az automata ajtó kinyílik, a forgóvilla áthaladást biztosít. A kulcskártya annak a folyosónak az ajtaját nyitja, ahol az Ön szobája van. Valamennyi vendégünk kulcskártyája nyitja a wellness részleg folyosójának ajtaját és a Goblen Grill Bár forgóvilláját.
Ha a szobában tartózkodik, a kártyát helyezze az ajtó mellett, a falon lévő kártyatartóba, ez biztosítja a szoba elektromos árammal történő ellátását.
Kérjük, ha a szobából távozik, kártyáját minden esetben vigye magával. A szálloda területén munkatársaink bármikor kérhetik, hogy a szállodában való tartózkodás jogosultságát a kulcskártya felmutatásával igazolja. Az étterem, a grill étterem, a kávézó és a wellness részleg szolgáltatásait a kártya bemutatásával tudja igénybe venni, fogyasztását így tudjuk számlájára terhelni.
A kulcskártyát kaució terhelése ellenében bocsátjuk kedves vendégeink rendelkezésére, elvesztése illetve megrongálódása 1500 Ft-os díj felszámítását vonja maga után. Ezért kérjük kedves vendégeinket, hogy a kártya épségére ügyeljenek (különösen, ha nadrágzsebbe teszik), mivel használhatatlanná vált kártya leadásakor a díj felszámításától nem tudunk eltekinteni.
Kulcskártya tartó:A szobaajtó mellett található, narancssárga fénnyel világít. Kérjük, hogy kártyáját helyezze a tartó nyílásába, hogy szobájában az elektromos készülékek és lámpatestek működjenek. Az elektromos ellátás meglétét a kártyatartó világító zöld fénnyel jelzi.
Kutya és más kisállat:Szállodánkba állatok nem hozhatók be, megértésüket köszönjük.
Látnivalók és programok:Információs brossúrák és programfüzetek a recepciós pulton és a lobby területén kihelyezve találhatók, felvilágosítást recepciós kollégáink készséggel adnak.
Látogatók:Kérjük kedves vendégeinket, hogy látogatóikat a szálloda közösségi tereiben fogadják. A vendégek a szállodaszobába csak a recepción történt bejelentkezést követően mehetnek, és 20:00 óra után a szobában nem maradhatnak. Ennek megsértése esetén a recepció a mindenkor érvényes árlista szerinti szállásdíjat számítja fel.
Londiner szolgálat:Londinereink készséggel nyújtanak segítséget csomagjainak szállításában jellemzően 8:00 és 16:30 óra között állnak vendégeink rendelkezésére.
Manikűr-pedikűr:Black&Orange Wellness recepciónk részletesen tájékoztatja vendégeinket az igényelhető kezelésekről, árakról. A kezelések időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe.
Wellness recepció telefonszáma: 827
Masszázs:A masszázs testileg, lelkileg regenerál, méregtelenít, felfrissít. Hozzásegíti vendégeinket, hogy igazán kipihenjék magukat itt tartózkodásuk alatt. Masszázskezeléseink kínálatát, a kezelésekhez használt olajok, krémek választékát úgy alakítottuk ki, hogy masszázsainkkal egyrészt a mai, felgyorsult életritmusból adódó fokozott terhelések miatti, állandósuló feszültségeket oldjuk, lazítsuk, másrészt a túlterhelt vagy megfáradt szervezetet frissítsük, méregtelenítsük.  Black&Orange Wellness részlegünk masszőrei részletes tájékoztatást adnak a javasolt arc- és testkezelésekről, a kezelések fajtáiról, időtartamáról. Időpont-egyeztetés és bejelentkezés: a wellness recepción személyesen vagy a 827-es telefonszámon.
Minibár:Minden szobában megtalálható, többféle üdítővel és alkohol tartalmú itallal. A minibárban csak az általunk bekészített termékek tarthatók. Készletét naponta pótoljuk, a pótolt mennyiségeket a bekészített listára felvezetjük, és a szobaszámlára terheljük. Utazáskor kérjük, az utolsó fogyasztását is tartalmazó listát szíveskedjen a recepcióhoz magával vinni. Fáradozását köszönjük!
Tájékoztatjuk, hogy a szálloda jogosult a vendég által elfogyasztott, de le nem jelentett minibár tételek összegét utólag is leszámlázni.
Mosatás:A ruha leadásához mosatási zsák a recepción igényelhető, a ruha a recepción adható le. Mosatási árjegyzéket a szobai tájékoztató mappában talál. A ruha délelőtt 9:00 óra előtti leadása esetén a megbízást 12 órán belül teljesítjük. Elveszett ruhaneműjét a szálloda a mosási ár háromszorosának mértékében téríti meg. A szálloda nem vállal felelősséget a ruhaneműkben bekövetkezett méretbeli vagy színbeli elváltozásokért.
Műszaki problémák:A szobában adódó műszaki hibákat kérjük, jelezze a recepción! A recepció telefonszáma: 800
Napozóterasz:A B1-es szinten található Black & Orange Wellness részlegünkből balatoni panorámás napozóterasz nyílik. Északi fekvése miatt a teraszt délutáni napsütés éri.
A nyári hónapokban üzemelő kültéri élménymedencénk napozóterasza egyedülálló panorámát kínál a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre.        
A napozóágyak, székek törölközővel, személyes tárgyakkal nem foglalhatók le, a terasz elhagyásakor kérjük a helyeket szabaddá tenni. Egy vendég csak egy helyet vehet igénybe.
A napozóteraszokon tilos a dohányzás.
Orvos, fogorvos, gyógyszer:Recepciós kollégáink készséggel segítenek Önnek.
Legközelebbi gyógyszertár: 8621 Zamárdi, Kossuth u. 9.
Nyitva tartás:
09.01-05.31 között: hétköznap 08:00-12:30, 13:00-16:30
06.01-08.31 között: hétköznap 08:00-12:30, 13:00-18:00 szombaton 08:00-12:00
Tel: +36 84 348 733
Orvosi rendelő: +36 84 348 784, +36 84 348 760
Ügyelet a balatonföldvári rendelőintézetben:
Hétköznap: 16:00-08:00
Munkaszüneti napokon: 08:00-08:00
Tel: +36 84 340 113, +36 84 540 246
Papucs:A recepción kapható: 700 Ft / pár.
A recepció telefonszáma: 800
Parkolás:

A Hotel Wellamarin**** környezetében lévő közterületen 1.500,-Ft/nap térítés ellenében lehetséges a parkolás, a közterületi parkoló automaták információi szerint. A napijegy megvásárlására elővételben is lehetőség van a tartózkodás teljes időszakára is, az alábbi weboldalon: https://www.zamardiparkolas.hu/.


A szálloda zárt, kamerával megfigyelt udvarán a parkolóhelyek 1.270 Ft / autó / éj, az árkádok alatti fedett parkolóhelyek 2.540 Ft/ autó/ éj díj ellenében vehetők igénybe. A parkolóhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre.
A bejáratnál a sorompó működését rendszámfelismerő kamera vezérli, ezért kérjük, hogy gépjárműve rendszámát a recepción pontosan szíveskedjen megadni, hogy a problémamentes áthaladás biztosított legyen. Aki gépjárműve rendszámát érkezés előtt megadja a recepció részére, az érkezés napján 13:00 órától be tud állni a szálloda parkolójába.
Távozás napján a parkoló 12:00-ig áll elutazó vendégeink rendelkezésére, ezt követően további 1 napi parkolási díj kerül felszámításra.    
Az udvaron a KRESZ szabályai érvényesek, ezért kérjük, hogy a kihelyezett táblákra (különösen az egyirányú útvonalra és a behajtani tilos táblára) ügyeljen, valamint a forgalomirányító lámpa szerint közlekedjen.
Mozgássérült vendégeink részére kialakított parkolóhelyeket kizárólag fogyatékkal élő vendégeink foglalhatják el térítésmentesen!
Kérjük kedves vendégeinket, hogy a kialakított helyeknek megfelelően parkolják le autójukat, ügyelve arra, hogy ne foglaljanak el két parkolóhelyet, a fűre a gépjármű kerekével ne álljanak. Amennyiben a gépkocsival két helyet foglalnak el, dupla parkolási díjat vagyunk kénytelenek felszámolni.    
A parkolóban elhelyezett tárgyakért, gépkocsikért, az abban lévő értéktárgyakért a szálloda nem vállal felelősséget.
Párna:Vendégeinknek kérésre tartalék párnát biztosítunk. A szobában elhelyezett antiallergén párnán kívül más, több típusú párna igényelhető. Ilyen kéréssel forduljon a szobaasszonyhoz vagy a recepcióhoz. Telefonszám: 800
Pedikűr-Manikűr:Black&Orange Wellness recepciónk részletesen tájékoztatja vendégeinket az igényelhető kezelésekről, árakról. A kezelések időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe. Wellness recepció telefonszáma: 827
Posta:Felbélyegzett küldeményének postára adásáról recepciónk készséggel gondoskodik. A leadott képeslapokat, leveleket legkésőbb a következő munkanapon postára adjuk.
Reklamáció:Amennyiben valamelyik szolgáltatásunkkal nem elégedett, kérjük, azonnal forduljon az illetékes részleg dolgozóihoz, vezetőjéhez vagy a recepción jelezze a problémát. Kijelentkezéskor vagy távozás után nem áll módunkban utólagos reklamációt elfogadni. Megértését köszönjük.
A recepció telefonszáma: 800
Sampon:A fürdőszobákban a zuhanyzóknál és a kádaknál elhelyezett adagoló samponként és tusfürdőként egyaránt használatos készítményt tartalmaz.
Squash:Pályát foglalni Black & Orange Wellness részlegünk recepcióján lehet. Nyitva tartás: V-CS: 8:00 – 20:00, P-SZ:08:00-22:00
A pálya bérleti díja: 2.000 Ft / óra.
Ütő és labda bérelhető, díja: 600 Ft /2 db ütő+1 db labda/óra.
Telefonszám: 827
Számítástechnika:Rendszergazdánk munkanapokon 8:00 – 16:00 között készséggel segít számítástechnikai problémák megoldásában vendégeinknek.
Számlázás:A kijelentkezés időigényének lecsökkentése érdekében kérjük, hogy bejelentkezéskor a számlázásra vonatkozó igényét jelezze (milyen névre kéri kiállítani, milyen módon kívánja a számlát kiegyenlíteni, stb). Számláját itt tartózkodása alatt bármikor módjában áll kiegyenlíteni. Szobaszámlájára terhelt pontos összegekről recepciós kollégáink készséggel adnak tájékoztatást, mód van proforma számla illetve az étel- és italfogyasztás részletezett listájának nyomtatására is.
Szauna világ:Finn szauna, bio szauna, infraszauna, merülő medence, jégbarlang, gőzkabin – Black & Orange Wellness részlegünkben, a B1-es szinten található. Szaunázáshoz szauna lepedőt biztosítunk. Előre meghirdetett időpontokban, térítés ellenében szauna szeánszokat tartunk, melyekről a wellness recepción érdeklődhet. A szaunákat mindenki kizárólag saját felelősségére veheti igénybe. Telefonszám: 827
Széf:Széf a szobában található, használata díjtalan. Mérete 25 cm * 35 cm méretnél nem nagyobb (13,3”) laptop, netbook elhelyezését is lehetővé teszi. Kérjük, értékeit a széfben helyezze el. A széf mellett ábrákkal illusztrált kezelési útmutató található.
A szobában illetve a széfben hagyott értéktárgyakért a szálloda nem vállal felelősséget.
Takarítás:A szobákat naponta takarítjuk. Szobaasszonyaink a takarítást 8:00 - 16:30 óra között végzik. Takarításra vonatkozó igényét kérjük, az ajtó kilincsére akasztott táblával jelezze a szobaasszony részére. Amennyiben pihenni szeretnének, úgy azt a tábla „Kérem, ne zavarjanak” feliratú oldalával jelezzék. Az egyik oldalán a „Takarítást kérek” a másik oldalán a „Kérem, ne zavarjanak” feliratú kártyát a szobában, a fogasra akasztva találja.
Extra takarítási díjat számolunk fel, amennyiben a szoba bútorzatán, szőnyegén, textíliáin, függönyein normál takarítással nem tisztítható szennyeződés keletkezik.
Ágyneműt kérésre naponta cserélünk. Ilyen igényével kérjük, forduljon a szobaasszonyhoz.
A törölközők cseréjére vonatkozó részletes tájékoztató a fürdőszobában található.
Takaró:Póttakaróért kérjük, forduljon a szobaasszonyokhoz vagy a recepcióhoz!
Talált tárgyak:A szállodaszobában vagy általában az épületben hagyott talált tárgyakat 6 hónapon keresztül őrizzük meg. Ezen időn belül tudjuk kérésére postázni azokat, a postaköltség előre történő fizetése után. Amennyiben a bejelentő lapon megadta telefonszámát, úgy módunkban áll telefonon is értesíteni Önt a szobában felejtett tárgyról.
Taxi:Recepciós kollégáink készséggel segítenek Önnek.
Telefonszám: 800
Távozás:Kérjük Önöket, hogy elutazásuk napján délelőtt 10:00 óráig szíveskedjenek szobájukat elhagyni. Ha szeretnék tovább igénybe venni a szobát, ez a foglaltság függvényében 10:00 és 15:00 között 2000 Ft/óra felár ellenében, 15:00 és 18:00 között további 12.000,- Ft felár ellenében, 18:00-tól pedig egy további éjszaka árának fizetése ellenében lehetséges. Recepciós kollégáink tudnak felvilágosítást adni a lehetőségekről.
A távozás napján a Black & Orange Wellness használatára 12:00 óráig jogosultak vendégeink. Ezt követően egy kedvezményes belépőjegy váltásával tudják a wellness részleget igénybe venni.
Elutazás napján a gépkocsi parkolóhelyét 12:00-ig tudjuk biztosítani. Ezt követően parkolni kizárólag a szabad helyek függvényében lehetséges, és további 1 napi parkolási díjat számolunk fel.
Teakonyha:Apartmanjainkban, lakosztályainkban és akadálymentes szobáinkban kis konyhasarkot alakítottunk ki, melyekbe indukciós főzőlap került beépítésre. A konyhasarok kizárólag vízforralásra, melegítésre alkalmas. Ehhez edényt a konyhaszekrényben biztosítunk. A főzőlap csak speciális edény esetén kapcsol be. A teakonyhában főzés, ételkészítés tilos.
Telefax:A recepción térítés ellenében vehető igénybe.
Fax számunk: +36 84 545 020
Telefon:Minden szobából közvetlenül bonyolíthat le belföldi és nemzetközi hívásokat. A hívás díját automatikusan az Ön szobaszámlájára terheljük. A telefonra vonatkozó díjtételeket a mellékelt tájékoztató tartalmazza. Szobák közötti telefonhívást a szobaszám tárcsázásával van lehetőség indítani díjmentesen.
Televízió:Szobáink korszerű LCD televízióval felszereltek. Előre programozott, többnyelvű csatornák állnak vendégeink rendelkezésére. A programok listáját a távirányító mellett helyeztük el.
Csatornakiosztás:
1.         Hotelinformációk
2-37     TV programok
38-41    Rádióadások
22:00 óra után kérjük, halkítsa le a televíziót, hogy a többi vendég nyugalmát ne zavarja.
A televízió beállítható automata kikapcsolásra illetve ébresztésre. A beállítás lépései: Menü (zöld gomb) megnyomása után a lefele nyíllal a Plug&Play menüpontot kell kiválasztani az OK (középső) gombbal. Itt az Idő menüpont kiválasztása után beállítható az ébresztési időzítő bekapcsolása illetve az automata kikapcsolás is a kívánt időponttal.
Térkép:A recepción, a lobby területén ingyenes információs térképek találhatók Zamárdiról.
Törölköző:Vendégeink kényelme érdekében a fürdőszobában személyenként 1 db fürdőlepedőt, 1 db törölközőt és fürdőszobánként 1 db kádelőt helyezünk el. Káddal és zuhanyzóval is felszerelt fürdőszobáinkba 2 db kádelőt készítünk. A törölközők cseréjére vonatkozó részletes tájékoztató a fürdőszobában található.
A wellness részleg használatához türkiz fürdőlepedő és fehér szauna lepedő áll a wellness recepción vendégeink rendelkezésére, kaució terhelése ellenében.
Szállodánk logójával hímzett törölköző a recepción vásárolható, ára: 50*100 méretű: 1.450 Ft/db, 70*140 méretű: 2.950 Ft/db, kádelő 1800 Ft/db.
Kollégáink távozásukkor az elhagyott lakrészt ellenőrzik.
A szálloda jogosult távozás után a szobából hiányzó textíliákat a vendégnek kiszámlázni.
Törzsvendég program:Programunkról részletes információt honlapunkon talál a www.wellamarin.hu oldalon, továbbá tájékoztatást +36 84 545-800-as telefonszámon, vagy az info@wellamarin.hu e-mail címen nyújtunk.
Tűzvédelem:A tűzesetek elkerülése érdekében a  saját tulajdonú elektromos készülékek (pl. kávéfőző, merülőforraló, vasaló stb.) szobai használata nem megengedett.
Az épületben tűzjelző berendezések és porral oltó készülékek kerültek elhelyezésre. A szobákban füstérzékelő berendezés található. Tűz esetén vendégeinket szirénahang figyelmezteti. Ilyen esetben kérjük, hogy a szobákban kifüggesztett menekülési útvonal szerint hagyja el az épületet. 
Téves tűzjelzés esetén a hangosbemondón keresztül tájékoztatjuk vendégeinket a téves riasztás tényéről.
Kérjük, hogy a helyiség elhagyásakor az elektromos berendezéseket minden esetben szíveskedjék kikapcsolni.
Újság:Ha vásárolni szeretne, a Bohém Bowling Café-ban válogathat magyar és szezonálisan idegen nyelvű napilapok, heti-, havilapok, magazinok között. Fizetés csak készpénzben lehetséges.
Ünnepnapok:Január 1., március 15., Nőnap, Húsvét, május 1., Anyák napja, Pünkösd, augusztus 20., október 23., november 01., Karácsony (december 25 – 26), Szilveszter.
Varrókészlet:A szobaasszonyoktól és a recepción kérhető.
Varró szolgáltatás:Igényét jelezze a szobaasszonynak, vagy forduljon a recepcióhoz, telefonszám: 800.
Vasalás:A szobában vasalni tilos és veszélyes. Vasalásra szánt ruháját a kitöltött mosatási jegyzékkel együtt kérjük, adja át a recepciónak. A vasalási árakat a mosatási jegyzék tartalmazza. 9:00 – 20:00 óra között a megbízást igény szerint teljesítjük. Elveszett ruhaneműjét a szálloda a vasalási szolgáltatás árának háromszorosáért téríti meg.
Vészkijárat:A szobákban és a folyosókon, lépcsőházban kifüggesztett menekülési útvonal szerint.
Wellness:Szállodánk Black & Orange Wellness részlege a B1-es szinten található, használatát a szobaár tartalmazza. A wellness részleg használatához naponta egy-egy türkiz törölköző és szauna lepedő áll a wellness recepción vendégeink rendelkezésére, szobakártyára történő kaució terhelés ellenében. Egy napon belül a törölköző, szauna lepedő cseréjét 250 Ft/db díj ellenében tudjuk biztosítani.
A türkiz törölköző a kültéri élménymedencénél is használható. A felvett törölközőket a wellness recepción zárásig, de legkésőbb a szobából való kijelentkezés előtt kérjük leadni, ellenkező esetben a törölköző (4.200 Ft/db) illetve a szauna lepedő (2.100 Ft/db) ára a szobaszámlára terhelődik. Fáradozását köszönjük!
A szálloda területéről a textíliákat kivinni tilos, beleértve a Balaton-partot is.
Wellness részleg nyitva tartása: vasárnaptól csütörtökig 8:00-20:00 óráig; pénteken és szombaton 8:00-22:00 óráig.
A kifüggesztett házirendet kérjük, szíveskedjenek betartani!
Wellness recepció telefonszáma: 827
Wellness bár:A Black & Orange Wellness recepcióján található bár vasárnaptól csütörtökig 08:00 és 20:00 között, mag pénteken és szombaton 08:00-22:00 óra között alkoholmentes frissítőkkel, gyümölcsitalokkal, kávéval, teával áll vendégeink rendelkezésére.
Wellness szolgáltatások:A szálloda Black & Orange Wellness részlegében élménymedence, napozóterasz, szauna világ és bár várja vendégeinket. A szauna világban finn szauna, bio szauna, gőzkabin, infraszauna, merülő medence, jégbarlang, tepidarium és caldarium működik. A szaunákat, a gőzkabint a jégbarlangot és a jégkutat vendégszámtól függően működtetjük. Kérésre a nem üzemelő egységet munkatársaink szívesen bekapcsolják. Térítéses szolgáltatásaink: masszázs, kozmetika, manikűr-pedikűr, squash, szauna szeánsz, fitness programok. 
 Caldarium:Black & Orange Wellness részlegünk narancs fénnyel enyhén megvilágított szobája, melyben a levegő hőmérséklete nem haladja meg a 32–40 °C-ot.  Azoknak ajánljuk, akik a finn szauna magas hőfokát vagy a gőzkabin páratelítettségét valamely ok miatt nem bírják. A caldarium pozitív hatással van szervezetünkre. Fokozódik a test belső regenerációja: az elégtelenül kiválasztott salakanyagok a mélyebben fekvő szövetekből verejték formájában távoznak, edződik az immunrendszer. Testünk egészét átjárja a meleg, és elhozza a legteljesebb kikapcsolódást. Hatása a szaunáéra emlékeztet, de kevésbé megerőltető a szervezet számára. A test izzadni kezd, ugyanakkor a legkevésbé terheli meg a keringési rendszert.
 Gőzkabin:40-50 °C hőmérsékletű, levegőjének páratartalma akár a 80 % ot is elérheti. Az illatos gőz kimondottan jó hatással van a légutakra, csökkenti a hörghurutot, szabaddá teszi a légzést, de jótékony hatással van a reumától gyötrődőkre is, gyógyítja a megfázásos betegségeket.
 Jégbarlang, jégkút:A szauna vagy gőz után egyedülálló frissítő élmény jéggel átdörzsölni a testet vagy néhány percet egy hideg kabinban eltölteni.
 Merülő medence:16-18 °C fokos hideg vízzel telített medence. Használata szaunázás ill. gőz utáni zuhanyzást követően javasolt. A bőr a hirtelen hőmérsékletváltozásra kellemes vérbőséggel reagál, arcunk, testünk kipirul, immunrendszerünk edződik.
 Szaunák:Bio szauna: 55-70 °C hőmérsékletű, kímélő megoldást nyújt azoknak, akiknek a finn szauna túlságosan meleg, vagy a gőzfürdő páratartalma túlságosan magas.
Finn szauna: 80-100 °C hőmérsékletű, levegőjének páratartalma 10-20 % körüli. Az extrém meleg először bőrünket éri, majd egyre beljebb hatolva felmelegíti belső szerveinket is. A szervezet izzadság termelésével és elpárologtatásával próbál kompenzálni, a felgyorsuló vérkeringés kitágítja véredényeinket és ellazítja izmaink.
Előre meghirdetett időpontokban szauna szeánszokat tartunk, melyekről a wellness recepción érdeklődhet.
Infra szauna: kíméletesebb a finn szaunánál. Hőmérséklete csupán 40-50 °C, ezért azok is használhatják, akik nem kedvelik a magas hőmérsékletet. Az infrakabin lelke az infrasugárzó, mely meghatározott hullámhosszúságú, szemmel nem látható sugarat bocsát ki, mely a levegőn és a bőrön áthatolva egészen a belső szervekig jut. Használata egészségügyi korlátozásoktól mentes. Kitűnően alkalmas gyulladásos megbetegedések orvoslására, használhatják szívbeteg és magas vérnyomással rendelkező személyek is.
 Tepidarium:Black & Orange Wellness részlegünk nyugalmat árasztó szobája ergonómiailag kialakított, üvegmozaikkal burkolt, fűtött fekvőhelyekkel. A helyiség levegője a testhőmérséklethez közeli, 35-40 °C-os. Így egyensúlyi állapot alakul ki: a test annyi meleget vesz fel, amennyit lead, energiafelhasználása minimális. A páratartalom közepes, a test hőmérsékleténél magasabb hőmérséklet hatása hasonlít a jótékony lázhoz. A pihenőszobában akár órákon keresztül üldögélhetünk anélkül, hogy a vérkeringést túlzottan megterhelnénk. A kellemes meleg hatására a véredények kitágulnak, a hidegebb testrészek vérellátása javul, a test izzadás nélkül melegszik fel. Mindez jótékonyan hat a vegetatív idegrendszerre, helyreállítja a szervezet szabályzó funkcióit. Az immunrendszert anélkül erősíti, hogy megterhelné a keringési rendszert, ezáltal gyógyító és megelőző funkciót is betölt. Kíméletes módszer a stressz oldására, illetve a szervezet regenerálására, így fiatalok és idősek számára egyaránt ajánlott.

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

 TŰZVÉDELMI HÁZIREND

  • A szálloda területére nem szabad behozni könnyen gyúló és robbanásveszélyes anyagot (pl.: PB gázpalack).
  • A közlekedési utakat és a kijáratokat teljes szélességében állandóan szabadon kell hagyni.
  • A szobát és berendezéseit kizárólag csak rendeltetésének megfelelő célra szabad használni.
  • A szobában elektromos hőfejlesztő berendezést használni TILOS!
  • A szobában dohányozni és nyílt lángot használni TILOS!
  • A szoba elhagyása előtt – minden esetben – kérjük, gondoskodjon arról, hogy a szobában ne maradjon tüzet okozható jelenség (pl.: égő dohánynemű, bekapcsolt villamos készülék stb.)
  • A szobaajtón látható a lakószintje alaprajza, a piros nyíl mutatja az utat a vészkijárat felé. Tűz esetén kérjük, ebben az irányban hagyja el szobáját és az épületet. A liftet használni tilos!

TELEFON INFORMÁCIÓK
Automata telefonközpontunk lehetővé teszi, hogy közvetlen tárcsázással hívhassa házon belül az alábbi mellékeket, illetve helyi és távolsági beszélgetéseket folytasson belföldre és külföldre.

Szállodai telefonszámok

Recepció:800Étterem721
Black&Orange Wellness recepció:827Bohém Bowling Café823
Yacht terem701Goblen Grill Bár828
Katamarán terem702    

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

Másik szoba a szobaszám tárcsázásával hívható.

Szállodán kívüli hívások:

Helyi hívás (84-es körzeten belül:0 + telefonszám
Belföldi távhívás:0 + 06 + körzetszám + telefonszám
Nemzetközi távhívás:0 + 00 + ország hívószáma + körzetszám + telefonszám

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

Nemzetközi hívószámok: 

Amerikai Egyesült Államok

1

Lengyelország

48

Ausztria

43

Nagy – Britannia

44

Belgium

32

Németország

49

Csehország

420

Olaszország

39

Dánia

45

Oroszország

7

Finnország

358

Románia

40

Franciaország

33

Svájc

41

Görögország

30

Svédország

46

Hollandia

31

Szlovákia

421

Horvátország

385

Szlovénia

386

Kanada

1

Ukrajna

380

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

Telefonhívások díja:

Díjazási időszakok

Belföldi távolsági hívás

Nemzetközi hívás

Belföldi mobil hívás

Kapcsolási díj

50 Ft

50 Ft

50 Ft

Nappali időszak
(07:00 – 18:00)

100 Ft / perc

400 – 1.000 Ft / perc

250 Ft / perc

Kedvezményes időszak
(18:00 – 07:00)

50 Ft / perc

400 – 1.000 Ft / perc

150 Ft / perc

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

A házon belüli hívások díjmentesek!
A hívások díját automata számláló berendezés rögzíti és terheli a szállodai számlájára.