8621 Zamárdi, Eötvös u. 15/1.   |   +36 84 545 800   |   info@wellamarin.hu

Magyar
Bezárás

Vendég- tájékoztató A nyomtatott példányért kérjük, forduljon a recepcióhoz!

Ugrás a képgalériához

A nyomtatott példányért kérjük, forduljon a recepcióhoz!

SZÁLLODAI SZOLGÁLTATÁSOK A-Z

Ágyelő:

Vendégeink részére ágyelőt kérésre biztosítunk. Kérjük, hogy igényével forduljon a szobaasszonyokhoz vagy a recepcióhoz. A recepció telefonszáma: 800

Ajtózár működése:

Szállodaszobáink ajtaja közelítő (proximity) kártyával működtethető zárral van ellátva. Az ajtó kizárólag kártyával nyitható: a kártyát a kapcsolóhoz közelítve, azt érintve a kapcsolón zöld fény villan fel néhány másodpercre, ekkor az ajtó nyitható. Belülről az ajtó kilinccsel bármikor kinyitható.
Ha a szobában tartózkodik, a kártyát helyezze az ajtó mellett, a falon lévő kártyatartóba, ez biztosítja a szoba elektromos árammal történő ellátását.
Amennyiben a kilincs alatti gombot vízszintes állásba fordítja, a folyosón az ajtó melletti külső kapcsoló pirosan világít, jelezve, hogy a szoba foglalt.
Az ajtó bezárásához, kérjük, hogy a kilincset ne nyomja le, hanem erősebb mozdulattal húzza be. Kérjük, ha a szobából távozik, kártyáját minden esetben vigye magával és ellenőrizze a szobaajtó megfelelő záródását.

Akadálymentes szoba
és akadálymentes
közlekedés az épületben:

Szállodánkban a legkorszerűbben felszerelt akadálymentes szobákkal várjuk fogyatékkal élő vendégeinket, akik részére belső udvarunkon térítésmentesen megfelelő gépkocsi parkoló, az épületben akadálymentes közlekedés, a lobbyban és Black&Orange Wellness részlegünkben akadálymentes mosdó biztosított. Tájékoztatjuk kedves vendégeinket, hogy szauna részlegünk, továbbá benti és kültéri medencénk nem akadálymentesített.

Balaton-part:

Szállodánk Zamárdi 3 km hosszú, füves szabad strandja mellett helyezkedik el. A vízpart az Eötvös utca felőli sétálón keresztül közelíthető meg.
Épületünkből a PartON Bistron át, annak nyitvatartási idején közvetlenül is van kijárat a Balaton-partra. A part felé történő áthaladást forgóvilla biztosítja, amit a szobai kulcskártya nyit.  Mozgássérült és babakocsis vendégeink csapóajtón keresztül tudnak áthaladni, ehhez munkatársaink készséggel nyújtanak segítséget. Amennyiben szobakártyájuk nem nyitja a csapóajtót, kérjük jelezze Recepciónkon.
Nyitva:
Főszezonban: 10:30-22:00
Nyári szezonban: vasárnap-csütörtök: 10:30-18:30, péntek-szombat: 10:30-20:30 (A nyitvatartás időjárástól föggően változhat.)

Bankjegykiadó (ATM) automata:

Legközelebbi automaták:
OTP ATM - Vasútállomás épülete , Zamárdi Szabadság tér

Berendezés, bútor:

A szobákat különös gonddal rendeztük be, kérjük kedves vendégeinket, hogy a szobát ne rendezzék át, a berendezési tárgyakat, bútorokat (pl. szófa), ne mozdítsák el, ne helyezzék át. A bútormozgatás a bútorokon, szőnyegpadlón sérülést okozhat. A szoba bútorzata az erkélyre, az erkély bútorzata a szobába nem helyezhető át.
A szoba bútorzatán, kárpitozott felületein keletkezett károk vendégeinket terhelik.

Biblia:

Megtalálható az ágy melletti éjjeliszekrény fiókjában.

Bogarak, pókok:

Szállodánk rendszeres rovarirtással biztosítja Vendégeinek a zavartalan pihenést. Ha véletlenül mégis találkozik velük, szíves elnézését kérjük. Szobaasszonyaink készséggel eltávolítják a „betolakodót”.

Borotválkozó szett:

A recepción vásárolható: 300 Ft / szett áron
Boríték, levélpapír, mappa:Vendégeinknek kérésre biztosítjuk. Kérjük, forduljon a recepcióhoz személyesen vagy a 800-as telefonszámon.
Bowling:Pályát foglalni a Bohém Bowling Café-ban lehet a hét minden napján 10:00 – 22:00 között.
Díja: 3.000 Ft / pálya / óra (túllépés esetén 50 Ft/perc) Bowling cipő és zokni használata kötelező – a cipő a kávézóban (térítésmentesen) igényelhető.
Kérjük a lefoglalt játékidő leteltére ügyeljenek, mert a gép nem figyelmezteti Önöket!
Bohém Bowling Café telefonszáma: 823
Cipőápoló eszköz: Vendégeinknek kérésre biztosítunk. Kérjük, forduljon a szobaasszonyhoz.
Cipőtisztító:Az automata a lobby területén található a lift mellett.
Csomagmegőrzés:A lobby melletti helyiségben van lehetőség csomagok elhelyezésére. Recepciós kollégáink készséggel segítenek Önnek.
Dohányzás:Az épületben tilos a dohányzás! Szállodaszobáink mindegyike nemdohányzó. A szobák erkélyén a dohányzás engedélyezett, az ehhez szükséges hamutálat a szobaasszonyoktól vagy a recepción lehet igényelni.
A Scala Étterem, a Bohém Bowling Café és a PartOn Bistro teraszán az erre kijelölt helyen, a bejárattól legalább 5 m távolságban van lehetőség dohányzásra.
Elektromos csatlakozás:Magyarországon a hálózati feszültség 220 – 240 V / 50 Hz
Ébresztés:A televízió a távirányítóval beállítható automata bekapcsolásra. A beállítás lépései: Menü (zöld gomb) megnyomása után a lefele nyíllal a Plug&Play menüpontot kell kiválasztani az OK (középső) gombbal. Itt az Idő menüpont kiválasztása után beállítható az ébresztési időzítő bekapcsolása a kívánt időpontra.
A recepción rendelhető telefonos ébresztés.
Telefonszám: 800
Élménymedence:A B1-es szinten található Black&Orange Wellness részlegünkben élménymedencével várjuk vendégeinket. Vízfelülete 96 m², vize 28 - 32 C°-os, és a wellness részleg nyitvatartási idejében, vasárnaptól csütörtökig 8:00 – 20:00 óra között, pénteken és szombaton 8:00 – 22:00 óra között áll rendelkezésre.  A medencében vízgomba, álló- és ülő nyakzuhanyok, pezsgőágyak, -padok, buzgárok teszik élvezetessé a fürdést. A gyerekeket sekély vizű medencerész várja spriccelő bohóccal, sünnel. Az időjárástól függően késő tavasszal és a nyári hónapokban üzemel kültéri élménymedencénk, 125 m² vízfelülettel. Felszereltsége a beltéri medencéhez hasonló. Minden nap 10:00 – 18:30 óra között tart nyitva. A medencék használata előtt kötelező zuhanyozni. Kérjük vendégeinket, hogy a medencébe a lábmosón keresztül menjenek.
Az élménymedencékbe ugrálni, a többi vendég nyugalmát zavarni tilos!
Pelenkás babák a medencét kizárólag úszópelenkában használhatják.
Érkezés:A szobát az érkezés napján 14:00 órától (főszezonban, illetve kiemelt időszakok és ünnepek esetén 15 órától) lehet elfoglalni. A bejelentőlapot kérjük pontosan kitölteni, hogy az önkormányzat idegenforgalmi adóra vonatkozó előírásainak, 2018.évi XCVII.tv. 6/B pontja szerinti és a GDPR által védett adatszolgáltatási kötelezettségeknek eleget tudjunk tenni. A későbbi kijelentkezés időigényét lecsökkenti, ha bejelentkezéskor a számlázásra vonatkozó igényét jelezi (milyen névre kéri kiállítani, milyen módon kívánja a számlát kiegyenlíteni, stb.) részünkre. A bejelentkezést követően vendégeinknek átadjuk a szobát nyitó kulcskártyát. 14:00 órai (főszezonban  illetve kiemelt időszakok és ünnepek esetén 15 órai) időpontot megelőzően a szálloda foglaltságának függvényében 2000 Ft/lakóegység/óra díj ellenében tudjuk a szobát kedves vendégeink rendelkezésére bocsátani legkorábban 11 órától.

Esernyő:

Vendégeink a recepción kérhetnek kölcsön esernyőt. Telefonszám: 800

Étterem:

A szálloda recepciójával szemben található Scala Éttermünk hazai és nemzetközi ételekkel várja kedves vendégeinket. À la carte étlapunk az ínyenceknek kínál különlegességeket, borlapunk a hazai pincészetek kínálatából szemezget.
Nyitva tartás: 7:00 – 20:30
Éttermünk telefonszáma: 721
Másik éttermünk, a PartON Bistro főszezonban 10:30 – 22:00 óráig, nyári szezonban hétköznapokon 10:30-18:30-ig, hétvégéken pedig 10:30-20:30-ig tart nyitva, időjárás függvényében. Balatoni panorámával, vízparti terasszal, könnyed, nyárias ételekkel, magyar ízekkel, hűsítő koktélokkal, fagylalttal várja vendégeinket.

Étkezési időpontok Scala Étterem:

Büféreggeli:7:00 – 10:00 óráig  

 

 A’la carte ebéd:12:00 - 17:00 óráig  

 

Büfévacsora**:18:00 - 20:30 óráig*

 

 

*nyári időszámításkor és kiemelt időszakokban: kettő, illetve turnusban zajlik a büfévacsora:

 

1 turnus esetén: 18:00-20:30
2 turnus esetén: 18:00-19:30, 19:45-21:30
3 turnus esetén: 17:30-18:45, 18:45-20:00 és 20:00-21:30

** 30 fő alatti vendégszám esetén menüt szolgálunk fel, választási lehetőséggel legalább háromféle menüből
A regisztrációhoz kérjük kedves vendégeink együttműködését, a szobaszám megadását illetve a kulcskártya bemutatását. Kérjük, hogy kollégáink iránymutatása szerint foglaljanak helyet.
A büféasztalról az éttermen belül igénye szerint fogyaszthat. Szállodánkat a fenntartható fejlődés követelményei szerint, környezetbarát módon szeretnénk működtetni, ezért kérjük, hogy az ételekből a ténylegesen elfogyasztani kívánt mennyiségnek megfelelően vegyen. Együttműködését köszönjük.
Amennyiben az étteremből ételt vagy italt kíván kivinni, kérjük, hogy azt kollégáinknak jelezze, mivel ezt csak térítés ellenében tudjuk biztosítani. 
Ha a reggelit a szobában szeretné elfogyasztani, kérjük, hogy a mellékelt igénylőlapot szíveskedjen kitöltve a recepción előző nap 22:00 óráig leadni. A reggeli felszolgálásáért alkalmanként 2000 Ft/szoba díjat számolunk fel.

Fénymásolás:Térítés ellenében a recepción áll vendégeink rendelkezésére.

Fitness (kondi) terem:

Fregatt fitness termünkben (B1 szinten, a Black & Orange Wellness mellett) testedzéshez professzionális eszközök állnak rendelkezésére. Kérjük, hogy a gépek használatához a wellness recepción kérjen segítséget. Kiskorúak a gépeket csak szülői felügyelet mellett használhatják.
A berendezéseket mindenki csak saját felelősségére használhatja.
Cardio gépek: futópad, lépcsőző gép, ellipszis tréner, ülőkerékpár
Erősítő gépek: háromoldalú erősítő gép, állítható csiga
Egyéb: állítható pad, kézi súlyzók 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-12,5-15-17,5-20 kg; bordásfal, soft ball, fit-ball, gumikötél, step pad
Fizetési módok:A fizetés történhet készpénzzel (HUF és EUR), hitelkártyával (elfogadunk VISA, Eurocard / Mastercard, Maestro, OTP, MKB és K&H SZÉP kártyával.
Fogmosó szett:A recepción vásárolható: 300 Ft / szett áron
Folyosói automata ajtó:A folyosók ajtaja kulcskártyával nyílik. A kártyát a kapcsolóhoz érintve a kapcsolón zöld fény villan fel, és az ajtó automatikusan kinyílik. Vendégeink, kiemelten gyermekes családok érdekében a kártyával kizárólag az a folyosóajtó nyitható, ahol az Ön szobája van, valamint a wellness folyosó ajtaja. A folyosóról az ajtó melletti nyitó kapcsoló is nyitja az automata ajtót, tehát onnan bármikor ki lehet jönni a lépcsőházba.
Fürdőköpeny:Felnőtt vendégeink részére a szobák polcos szekrényébe készítjük a wellness részleg és a kültéri élménymedence kényelmes használatához. Elutazáskor kérjük a szobában hagyni. A fürdőköntöst a szálloda területéről kivinni tilos. Gyerekek részére, - kérésre - korlátozott számban tudunk köntöst biztosítani gyerek méretben. Kérjük, hogy ez irányú igényüket a szobaasszonynak vagy a recepción jelezzék.
Szállodánk logójával hímzett köntös a recepción vásárolható, ára: 8.900 – 9.500 Ft/db, mérettől függően.
A szálloda jogosult távozás után a szobából hiányzó fürdőköntöst a vendégnek kiszámlázni.
Fűtő-hűtő klímakészülék:A berendezés csak bezárt nyílászárók mellett üzemel. A falon lévő digitális kezelőpanelen lehet a hőmérsékletet állítani. Télen az ajánlott fűtési hőmérséklet 20 – 25 C°, nyáron az ajánlott hűtési hőmérséklet 22 – 26 C°. Ezek a hőmérsékleti tartományok kellemes komfortérzetet biztosítanak.
A kezelőpanel használati útmutatójáról külön leírás áll kedves vendégeink rendelkezésére. Beállítási nehézségek esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz!
Gyermek animáció:A Manóműhelyben előre meghirdetett időpontokban különböző gyermek programokat, illetve konferenciatermünkben alkalmanként filmvetítéseket tartunk. A meghirdetett programokról felvilágosítást kihelyezett programfüzeteink, plakátjaink nyújtanak, illetve személyesen vagy a 800-es telefonszámon Recepciónk.
Gyerekeknek, babáknak:Kérésre apró vendégeink részére utazó babaágyat illetve babakádat készítünk be a szobába. Gyermekbarát Comfort szobáinkba igény szerint babaágy, babakád, gyerekzsámoly, bili, szűkített WC ülőke, etetőszék, bébiétel melegítő, gyermek étkészlet, vízforraló kerül bekészítésre. Az étteremben kérésre etetőszékben ülhetnek asztalhoz az apróságok. A lobby és a wellness részleg akadálymentes mosdójában pelenkázó áll a mamák rendelkezésére.
A legkisebbeket a B1 szinten a Manólak játszószoba, wellness részlegünkben és a szabadtéri medencénknél gyerekpancsolónak leválasztott rész várja.
Hamutál:A szobák erkélyén a dohányzás engedélyezett, ehhez szükséges hamutálat a szobaasszonyoktól vagy a recepción lehet igényelni.
Hajszárító:A fürdőszobában található. A hajszárító biztonsági kapcsolóval működik, a működtető gombot folyamatosan nyomva kell tartani használat közben.
Hidegcsomag:7 óra előtti elutazás esetén előző napi megrendelése alapján, reggeli helyett, hidegcsomagot biztosítunk. Kérését kérjük, a recepción jelezze a távozás előtti napon legkésőbb 20:00 óráig!
Hulladékgyűjtés:Szállodánk szobáiban négyrészes szelektív hulladékgyűjtő rekeszt alakítottunk ki: háztartási hulladék, papír, műanyag, üveg külön gyűjtéséhez. Kérjük, a hulladékot a feliratoknak megfelelően dobják a gyűjtőedényekbe.
Internet:Szállodánk egész területén és lakrészeiben a díjmentes internet hozzáférés WIFI révén biztosított, melynek kódját kérje Recepciós kollégáinktól illetőleg a kulcskártyatokban találja.
A Bohém Bowling Café internet sarkában a világháló használatához számítógépet is elhelyeztünk. 
A szobákban vezetékes internet is térítésmentesen használható. Csatlakozó kábelt a recepciós kollégák szívesen adnak. Kérjük, hogy távozáskor a recepción szíveskedjenek a kábelt leadni, ellenkező esetben a szálloda jogosult távozás után a kábelt a vendégnek kiszámlázni (díja 3000 Ft/db).
Játékterem: A Bohém Bowling Café területén asztali focit, népszerű nevén csocsót (100 Ft-os érmével működik) és X-BOX-ot (1.000 Ft/óra) kínálunk a tizenéveseknek illetve a játékot kedvelő felnőtteknek.

Játszóház: 

A B1 szinten, a Black&Orange Wellness melletti Manólak játszószobában gyerekjátékok várják a legkisebbeket: babák, autók, építőjátékok, mesekönyvek, társasjátékok, kártyák, sakk. A játszóházat az ajtajára kifüggesztett házirend szerint veheti mindenki igénybe, kulcsa a wellness recepción vehető fel, illetve itt kell leadni. A kisgyerekeket szülői felügyelet nélkül hagyni tilos!
Kamera rendszer:Vendégeink biztonsága érdekében épületünk közösségi tereiben (Lobby, Bohém Bowling Café, Játékterem, Scala Étterem, PartOn Bistro, Black&Orange Wellness, Fregatt Fittness terem, Manólak játszószoba, Squash pálya, Yacht, Katamarán, Cirkáló termek, valamennyi folyosó és lépcsőház)  továbbá a parkolók, a kültéri élménymedence és az éttermek teraszának területén kamera megfigyelő rendszer működik.
Kápolna:Aki szeretne a világ zajától kis időre csendes helyre vonulni, a belső udvarról nyíló ökumenikus kápolnánkban meghitt csendre talál.
Károk:Tartózkodási ideje alatt a szobában illetve a szálloda területén okozott károk Önt terhelik. A szálloda a javítási, pótlási költségeket jogosult Önre továbbterhelni.
Kávézó:A Bohém Bowling Café a lobby mellett található, ahol kávékülönlegességekkel, koktélokkal várjuk vendégeinket.
Nyitva tartás: vasárnaptól csütörtökig 08:00-22:00 óráig, pénteken és szombaton 08:00 – 23:00.
Bohém Bowling Café telefonszáma: 823

Kerékpárkölcsönzés: 

Kerékpárokra vonatkozó megrendelést a recepció vesz fel. A korlátozott számban rendelkezésre álló eszközök miatt kérjük, kedves vendégeinket, hogy igényüket előző nap jelezzék.
A kerékpárok minimum 3 órás időtartamra kölcsönözhetőek:
Felnőtt kerékpár (férfi, női): 1.000 Ft-tól / kerékpár, Gyermek kerékpár: 800 Ft-tól / kerékpár,
Gyermekülés: 800 Ft/alkalom díjért.
A kerékpárok a belső udvarunkon, az árkádok alatt vannak átvételre kikészítve, lezárva, és ugyanide kérjük visszahozni.

 Klímaberendezés:

A berendezés csak bezárt nyílászárók mellett üzemel, a kívánt hőfok a falon lévő kezelőpanelen állítható be. Az ajánlott hűtési hőmérséklet 22 – 26 C°. Ez a hőmérsékleti tartomány kellemes komfortérzetet biztosít.
A kezelőpanel használati útmutatójáról külön leírás áll kedves vendégeink rendelkezésére. Beállítási nehézségek esetén kérjük, forduljon a recepcióhoz!
Konferencia:Konferenciákhoz, rendezvényekhez szállodánk 6 különböző méretű, korszerű technikával felszerelt termet kínál partnereinek.
Konferenciatermeink:

 

 

 

 

 

Alapterület m2 

Befogadó képesség/fő

 

Yacht

119

100 

 

Katamarán166

160

 

Cirkáló86

80

 

Cirkáló 1.46

30

 

Cirkáló 2.

40

30

 

Kajak 

18

12 

 

Kenu18

12 

 

Bohém 

43

20

Kozmetika:Black&Orange Wellness recepciónk részletesen tájékoztatja vendégeinket az igényelhető kezelésekről, árakról. A kezelések időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe. Wellness recepció telefonszáma: 827
Kulcskártya:Kulcskártya működteti szállodaszobáink ajtajának és a folyosók automata ajtóinak zárszerkezetét valamint a beléptető forgóvillákat. Az ajtók és a forgóvilla kizárólag kártyával nyílnak illetve nyithatók: a kártyát a kapcsolóhoz közelítve, azt érintve a kapcsolón zöld fény villan fel néhány másodpercre, ekkor az ajtó nyitható, illetve az automata ajtó kinyílik, a forgóvilla áthaladást biztosít. A kulcskártya annak a folyosónak az ajtaját nyitja, ahol az Ön szobája van. Valamennyi vendégünk kulcskártyája nyitja a wellness részleg folyosójának ajtaját és a PartOn Bistro forgóvilláját.
Ha a szobában tartózkodik, a kártyát helyezze az ajtó mellett, a falon lévő kártyatartóba, ez biztosítja a szoba elektromos árammal történő ellátását.
Kérjük, ha a szobából távozik, kártyáját minden esetben vigye magával. A szálloda területén munkatársaink bármikor kérhetik, hogy a szállodában való tartózkodás jogosultságát a kulcskártya felmutatásával igazolja. Az étterem, a PartOn Bistro, a kávézó és a wellness részleg szolgáltatásait a kártya bemutatásával tudja igénybe venni, fogyasztását így tudjuk számlájára terhelni.
A kulcskártyát kaució terhelése ellenében bocsátjuk kedves vendégeink rendelkezésére, elvesztése illetve megrongálódása 1.500 Ft-os díj felszámítását vonja maga után. Ezért kérjük kedves vendégeinket, hogy a kártya épségére ügyeljenek (különösen, ha nadrágzsebbe teszik), mivel használhatatlanná vált kártya leadásakor a díj felszámításától nem tudunk eltekinteni.
Kulcskártya tartó:A szobaajtó mellett található, narancssárga fénnyel világít. Kérjük, hogy kártyáját helyezze a tartó nyílásába, hogy szobájában az elektromos készülékek és lámpatestek működjenek. Az elektromos ellátás meglétét a kártyatartó világító zöld fénnyel jelzi.
Kutya és más kisállat:Szállodánkba állatok nem hozhatók be, megértésüket köszönjük.
Látnivalók és programok:Információs brossúrák és programfüzetek a recepciós pulton és a lobby területén kihelyezve találhatók, felvilágosítást recepciós kollégáink készséggel adnak.
Látogatók:Kérjük kedves vendégeinket, hogy látogatóikat a szálloda közösségi tereiben fogadják. A vendégek a szállodaszobába csak a recepción történt bejelentkezést követően mehetnek, és 20:00 óra után a szobában nem maradhatnak. Ennek megsértése esetén a recepció a mindenkor érvényes árlista szerinti szállásdíjat számítja fel.
Londiner szolgálat:Londinereink készséggel nyújtanak segítséget csomagjainak szállításában jellemzően 8:00 és 16:30 óra között állnak vendégeink rendelkezésére.
Manikűr-pedikűr:Black&Orange Wellness recepciónk részletesen tájékoztatja vendégeinket az igényelhető kezelésekről, árakról. A kezelések időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe.
Wellness recepció telefonszáma: 827
Masszázs:A masszázs testileg, lelkileg regenerál, méregtelenít, felfrissít. Hozzásegíti vendégeinket, hogy igazán kipihenjék magukat itt tartózkodásuk alatt. Masszázskezeléseink kínálatát, a kezelésekhez használt olajok, krémek választékát úgy alakítottuk ki, hogy masszázsainkkal egyrészt a mai, felgyorsult életritmusból adódó fokozott terhelések miatti, állandósuló feszültségeket oldjuk, lazítsuk, másrészt a túlterhelt vagy megfáradt szervezetet frissítsük, méregtelenítsük.  Black&Orange Wellness részlegünk masszőrei részletes tájékoztatást adnak a javasolt arc- és testkezelésekről, a kezelések fajtáiról, időtartamáról. Időpont-egyeztetés és bejelentkezés: a wellness recepción személyesen vagy a 827-es telefonszámon.
Minibár:Minden szobában megtalálható, többféle üdítővel és alkohol tartalmú itallal. A minibárban csak az általunk bekészített termékek tarthatók. Készletét naponta pótoljuk, a pótolt mennyiségeket a bekészített listára felvezetjük, és a szobaszámlára terheljük. Utazáskor kérjük, az utolsó fogyasztását is tartalmazó listát szíveskedjen a recepcióhoz magával vinni. Fáradozását köszönjük!
Tájékoztatjuk, hogy a szálloda jogosult a vendég által elfogyasztott, de le nem jelentett minibár tételek összegét utólag is leszámlázni.
Mosatás:A ruha leadásához mosatási zsák a recepción igényelhető, a ruha a recepción adható le. Mosatási árjegyzéket a szobai tájékoztató mappában talál. A ruha délelőtt 9:00 óra előtti leadása esetén a megbízást 12 órán belül teljesítjük. Elveszett ruhaneműjét a szálloda a mosási ár háromszorosának mértékében téríti meg. A szálloda nem vállal felelősséget a ruhaneműkben bekövetkezett méretbeli vagy színbeli elváltozásokért.
Műszaki problémák:A szobában adódó műszaki hibákat kérjük, jelezze a recepción! A recepció telefonszáma: 800
Napozóterasz:A B1-es szinten található Black & Orange Wellness részlegünkből balatoni panorámás napozóterasz nyílik. Északi fekvése miatt a teraszt délutáni napsütés éri.
A nyári hónapokban üzemelő kültéri élménymedencénk napozóterasza egyedülálló panorámát kínál a Balatonra és a Tihanyi-félszigetre.        
A napozóágyak, székek törölközővel, személyes tárgyakkal nem foglalhatók le, a terasz elhagyásakor kérjük a helyeket szabaddá tenni. Egy vendég csak egy helyet vehet igénybe.
A napozóteraszokon tilos a dohányzás.
Orvos, fogorvos, gyógyszer:Recepciós kollégáink készséggel segítenek Önnek.
Legközelebbi gyógyszertár: 8621 Zamárdi, Kossuth u. 9.
Nyitva tartás:
09.01-05.31 között: hétköznap 08:00-12:30, 13:00-16:30
06.01-08.31 között: hétköznap 08:00-18:00, szombaton 08:00-12:00
Tel: +36 84 348 733
Orvosi rendelő: +36 84 348 784, +36 84 348 760
Ügyelet a balatonföldvári rendelőintézetben:
Hétköznap: 16:00-08:00, szombaton 00:00-24:00, vasárnap 00:00-hétfő 08:00
Tel: +36 84 340 113, +36 84 540 246
Papucs:A recepción kapható: 700 Ft / pár.
A recepció telefonszáma: 800
Parkolás:

A szálloda melletti közterületeken és utcákon Zamárdi város önkormányzata képviselő-testületének 9/2018. (V.3.) hatályos rendelete szerint a parkolás térítés ellenében vehető igénybe.

A szálloda zárt, kamerával megfigyelt udvarán a parkolóhelyek 1.270 Ft / autó / éj, az árkádok alatti fedett parkolóhelyek 2.540 Ft/ autó/ éj díj ellenében vehetők igénybe.

A nyári időszakban: A szálloda zárt, kamerával megfigyelt udvarán a parkolóhelyek 2.540 Ft / autó/ éj, az árkádok alatti fedett parkolóhelyek 5.080 Ft / autó / éj díj ellenében vehetők igénybe.

A parkolóhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, szabad kapacitásaink függvényében, azonban előzetes megrendelésre van lehetősége vendégeinknek.

A bejáratnál a sorompó működését rendszámfelismerő kamera vezérli, ezért kérjük, hogy gépjárműve rendszámát a recepción pontosan szíveskedjen megadni, hogy a problémamentes áthaladás biztosított legyen.

A lefoglalt parkolóhely a szállodai szoba elfoglalásától, a lakrészből történő kijelentkezésig áll vendégeink rendelkezésére, ezt követően további 1 napi parkolási díj kerül felszámításra.

Az udvaron a KRESZ szabályai érvényesek, ezért kérjük, hogy a kihelyezett táblákra (különösen az egyirányú útvonalra és a behajtani tilos táblára) ügyeljen, valamint a forgalomirányító lámpa szerint közlekedjen.

Mozgássérült vendégeink részére kialakított parkolóhelyeket kizárólag fogyatékkal élő vendégeink foglalhatják el térítésmentesen!

Kérjük kedves vendégeinket, hogy a kialakított helyeknek megfelelően parkolják le autójukat, ügyelve arra, hogy ne foglaljanak el két parkolóhelyet, a fűre a gépjármű kerekével ne álljanak. Amennyiben a gépkocsival két helyet foglalnak el, dupla parkolási díjat vagyunk kénytelenek felszámolni.    

A parkolóban elhelyezett tárgyakért, gépkocsikért, az abban lévő értéktárgyakért a szálloda nem vállal felelősséget.

Párna:Vendégeinknek kérésre tartalék párnát biztosítunk. A szobában elhelyezett antiallergén párnán kívül más, több típusú párna igényelhető. Ilyen kéréssel forduljon a szobaasszonyhoz vagy a recepcióhoz. Telefonszám: 800
Pedikűr-Manikűr:Black&Orange Wellness recepciónk részletesen tájékoztatja vendégeinket az igényelhető kezelésekről, árakról. A kezelések időpont-egyeztetéssel vehetők igénybe. Wellness recepció telefonszáma: 827
Posta:Felbélyegzett küldeményének postára adásáról recepciónk készséggel gondoskodik. A leadott képeslapokat, leveleket legkésőbb a következő munkanapon postára adjuk.
Reklamáció:Amennyiben valamelyik szolgáltatásunkkal nem elégedett, kérjük, azonnal forduljon az illetékes részleg dolgozóihoz, vezetőjéhez vagy a recepción jelezze a problémát. Kijelentkezéskor vagy távozás után nem áll módunkban utólagos reklamációt elfogadni. Megértését köszönjük.
A recepció telefonszáma: 800
Sampon:A fürdőszobákban a zuhanyzóknál és a kádaknál elhelyezett adagoló samponként és tusfürdőként egyaránt használatos készítményt tartalmaz.
Squash:Pályát foglalni Black & Orange Wellness részlegünk recepcióján lehet. Nyitva tartás: V-CS: 8:00 – 20:00, P-SZ:08:00-22:00
A pálya bérleti díja: 2.000 Ft / óra.
Ütő és labda bérelhető, díja: 600 Ft /2 db ütő+1 db labda/óra.
Telefonszám: 827
Számítástechnika:Rendszergazdánk munkanapokon 8:00 – 16:00 között készséggel segít számítástechnikai problémák megoldásában vendégeinknek.
Számlázás:A kijelentkezés időigényének lecsökkentése érdekében kérjük, hogy bejelentkezéskor a számlázásra vonatkozó igényét jelezze (milyen névre kéri kiállítani, milyen módon kívánja a számlát kiegyenlíteni, stb). Számláját itt tartózkodása alatt bármikor módjában áll kiegyenlíteni. Szobaszámlájára terhelt pontos összegekről recepciós kollégáink készséggel adnak tájékoztatást, mód van proforma számla illetve az étel- és italfogyasztás részletezett listájának nyomtatására is.
Szauna világ:Finn szauna, bio szauna, infraszauna, merülő medence, jégbarlang, gőzkabin – Black & Orange Wellness részlegünkben, a B1-es szinten található. Szaunázáshoz szauna lepedőt biztosítunk. Előre meghirdetett időpontokban, térítés ellenében szauna szeánszokat tartunk, melyekről a wellness recepción érdeklődhet. A szaunákat mindenki kizárólag saját felelősségére veheti igénybe. Telefonszám: 827
Széf:Széf a szobában található, használata díjtalan. Mérete 25 cm * 35 cm méretnél nem nagyobb (13,3”) laptop, netbook elhelyezését is lehetővé teszi. Kérjük, értékeit a széfben helyezze el. A széf mellett ábrákkal illusztrált kezelési útmutató található.
A szobában illetve a széfben hagyott értéktárgyakért a szálloda nem vállal felelősséget.
Szobaszerviz:

12:00 és 20:30 óra között biztosítjuk (kivéve Balaton Sound ideje alatt.). Igényét - kérjük – a recepción vagy az étteremben jelezze.
Díja: 2.000,- Ft / alkalom/ lakrész a rendelés értékén felül.
Szobaszerviz megrendelést a 721-es telefonszámon vesz fel az étterem.

Takarítás:A szobákat naponta takarítjuk. Szobaasszonyaink a takarítást 8:00 - 16:30 óra között végzik. Takarításra vonatkozó igényét kérjük, az ajtó kilincsére akasztott táblával jelezze a szobaasszony részére. Amennyiben pihenni szeretnének, úgy azt a tábla „Kérem, ne zavarjanak” feliratú oldalával jelezzék. Az egyik oldalán a „Takarítást kérek” a másik oldalán a „Kérem, ne zavarjanak” feliratú kártyát a szobában, a fogasra akasztva találja.
Extra takarítási díjat számolunk fel, amennyiben a szoba bútorzatán, szőnyegén, textíliáin, függönyein normál takarítással nem tisztítható szennyeződés keletkezik.
Ágyneműt kérésre naponta cserélünk. Ilyen igényével kérjük, forduljon a szobaasszonyhoz.
Takaró:Póttakaróért kérjük, forduljon a szobaasszonyokhoz vagy a recepcióhoz!
Talált tárgyak:A szállodaszobában vagy általában az épületben hagyott talált tárgyakat 6 hónapon keresztül őrizzük meg. Ezen időn belül tudjuk kérésére postázni azokat, a postaköltség előre történő fizetése után. Amennyiben a bejelentő lapon megadta telefonszámát, úgy módunkban áll telefonon is értesíteni Önt a szobában felejtett tárgyról.
Taxi:Recepciós kollégáink készséggel segítenek Önnek.
Telefonszám: 800
Távozás:Kérjük Önöket, hogy elutazásuk napján délelőtt 10:00 óráig szíveskedjenek szobájukat elhagyni. Ha szeretnék tovább igénybe venni a szobát, ez a foglaltság függvényében 10:00 és 15:00 között 2.000 Ft/lakóegység/óra felár ellenében, 15:00 és 18:00 között további 12.000 Ft felár ellenében, 18:00-tól pedig egy további éjszaka árának fizetése ellenében lehetséges. Recepciós kollégáink tudnak felvilágosítást adni a lehetőségekről.
A távozás napján a Black & Orange Wellness használatára 12:00 óráig jogosultak vendégeink. Ezt követően egy kedvezményes belépőjegy váltásával tudják a wellness részleget igénybe venni.
Elutazás napján a gépkocsi parkolóhelyét 12:00-ig tudjuk biztosítani.
Teakonyha:Apartmanjainkban, lakosztályainkban és akadálymentes szobáinkban kis konyhasarkot alakítottunk ki, melyekbe indukciós főzőlap került beépítésre. A konyhasarok kizárólag vízforralásra, melegítésre alkalmas. Ehhez edényt a konyhaszekrényben biztosítunk. A főzőlap csak speciális edény esetén kapcsol be. A teakonyhában főzés, ételkészítés tilos.
Telefon:Minden szobából közvetlenül bonyolíthat le belföldi és nemzetközi hívásokat. A hívás díját automatikusan az Ön szobaszámlájára terheljük. A telefonra vonatkozó díjtételeket a mellékelt tájékoztató tartalmazza. Szobák közötti telefonhívást a szobaszám tárcsázásával van lehetőség indítani díjmentesen.
Televízió:Szobáink korszerű LCD televízióval felszereltek. Előre programozott, többnyelvű csatornák állnak vendégeink rendelkezésére. A programok listáját a távirányító mellett helyeztük el.
Csatornakiosztás:
1.         Hotelinformációk
2-46     TV programok
47-51 Rádióadások
22:00 óra után kérjük, halkítsa le a televíziót, hogy a többi vendég nyugalmát ne zavarja.
A televízió beállítható automata kikapcsolásra illetve ébresztésre. A beállítás lépései: Menü (zöld gomb) megnyomása után a lefele nyíllal a Plug&Play menüpontot kell kiválasztani az OK (középső) gombbal. Itt az Idő menüpont kiválasztása után beállítható az ébresztési időzítő bekapcsolása illetve az automata kikapcsolás is a kívánt időponttal.
Térkép:A recepción, a lobby területén ingyenes információs térképek találhatók Zamárdiról.
Törölköző:Vendégeink kényelme érdekében a fürdőszobában személyenként 1 db fürdőlepedőt, 1 db törölközőt és fürdőszobánként 1 db kádelőt helyezünk el. Káddal és zuhanyzóval is felszerelt fürdőszobáinkba 2 db kádelőt készítünk. A törölközők cseréjére vonatkozó részletes tájékoztató a fürdőszobában található.
A wellness részleg használatához narancssárga fürdőlepedő és fehér szauna lepedő áll a wellness recepción vendégeink rendelkezésére, kaució terhelése ellenében.
Kollégáink távozásukkor az elhagyott lakrészt ellenőrzik.
A szálloda jogosult távozás után a szobából hiányzó textíliákat a vendégnek kiszámlázni.
Törzsvendég program:Programunkról részletes információt honlapunkon talál a www.wellamarin.hu oldalon, továbbá tájékoztatást +36 84 545-800-as telefonszámon, vagy az info@wellamarin.hu e-mail címen nyújtunk.
Tűzvédelem:A tűzesetek elkerülése érdekében a  saját tulajdonú elektromos készülékek (pl. kávéfőző, merülőforraló, vasaló stb.) szobai használata nem megengedett.
Az épületben tűzjelző berendezések és porral oltó készülékek kerültek elhelyezésre. A szobákban füstérzékelő berendezés található. Tűz esetén vendégeinket szirénahang figyelmezteti. Ilyen esetben kérjük, hogy a szobákban kifüggesztett menekülési útvonal szerint hagyja el az épületet. 
Téves tűzjelzés esetén a hangosbemondón keresztül tájékoztatjuk vendégeinket a téves riasztás tényéről.
Kérjük, hogy a helyiség elhagyásakor az elektromos berendezéseket minden esetben szíveskedjék kikapcsolni.
Ünnepnapok és kiemelt időszakok:

Január 1., Valentin nap, Március 15., Nőnap, Húsvét, Tavaszi szünet időszaka,Május 1., Anyák napja, Pünkösd, Főszezoni időszak, Balaton Sound, Augusztus 20., Október 23., Őszi szünet időszaka, November 01., Karácsony (december 25 – 26), Téli szünet időszaka, Szilveszter

Varrókészlet:A szobaasszonyoktól és a recepción kérhető.
Varró szolgáltatás:Igényét jelezze a szobaasszonynak, vagy forduljon a recepcióhoz, telefonszám: 800.
Vasalás:A szobában vasalni tilos és veszélyes. Vasalásra szánt ruháját a kitöltött mosatási jegyzékkel együtt kérjük, adja át a recepciónak. A vasalási árakat a mosatási jegyzék tartalmazza. 8:00 – 16:30óra között a megbízást igény szerint teljesítjük. Elveszett ruhaneműjét a szálloda a vasalási szolgáltatás árának háromszorosáért téríti meg.
Vészkijárat:A szobákban és a folyosókon, lépcsőházban kifüggesztett menekülési útvonal szerint.
Wellness:

Szállodánk Black & Orange Wellness részlege a B1-es szinten található, használatát a szobaár tartalmazza.
A wellness részleg használatához naponta egy-egy narancssárga törölköző és szauna lepedő áll a wellness recepción vendégeink rendelkezésére, szobakártyára történő kaucióterhelés ellenében.
A narancssárga törölköző a kültéri élménymedencénél is használható. A felvett törölközőket a wellness recepción zárásig, de legkésőbb a szobából való kijelentkezés előtt kérjük leadni, ellenkező esetben a törölköző (4.200 Ft/db) illetve a szauna lepedő (2.100 Ft/db) ára a szobaszámlára terhelődik. Fáradozását köszönjük! 
A szálloda területéről a textíliákat kivinni tilos, beleértve a Balaton-partot is.       
Wellness részleg nyitva tartása: vasárnaptól csütörtökig 8:00-20:00 óráig; pénteken és szombaton 8:00-22:00 óráig.
A nyitvatartás időszaktól függően változhat!
A kifüggesztett házirendet kérjük, szíveskedjenek betartani.
Wellness recepció telefonszáma: 827

Wellness bár:A Black & Orange Wellness recepcióján található bár vasárnaptól csütörtökig 08:00 és 20:00 között, mag pénteken és szombaton 08:00-22:00 óra között alkoholmentes frissítőkkel, gyümölcsitalokkal, kávéval, teával áll vendégeink rendelkezésére. 
A nyitva tartás időszaktól függően változhat!
Wellness szolgáltatások:A szálloda Black & Orange Wellness részlegében élménymedence, napozóterasz, szauna világ és bár várja vendégeinket. A szauna világban finn szauna, bio szauna, gőzkabin, infraszauna, merülő medence, jégbarlang, tepidarium és caldarium működik. A szaunákat, a gőzkabint a jégbarlangot és a jégkutat vendégszámtól függően működtetjük. Kérésre a nem üzemelő egységet munkatársaink szívesen bekapcsolják. Térítéses szolgáltatásaink: masszázs, kozmetika, manikűr-pedikűr, squash, szauna szeánsz, fitness programok. 
 Caldarium:Black & Orange Wellness részlegünk narancs fénnyel enyhén megvilágított szobája, melyben a levegő hőmérséklete nem haladja meg a 32–40 °C-ot.  Azoknak ajánljuk, akik a finn szauna magas hőfokát vagy a gőzkabin páratelítettségét valamely ok miatt nem bírják. A caldarium pozitív hatással van szervezetünkre. Fokozódik a test belső regenerációja: az elégtelenül kiválasztott salakanyagok a mélyebben fekvő szövetekből verejték formájában távoznak, edződik az immunrendszer. Testünk egészét átjárja a meleg, és elhozza a legteljesebb kikapcsolódást. Hatása a szaunáéra emlékeztet, de kevésbé megerőltető a szervezet számára. A test izzadni kezd, ugyanakkor a legkevésbé terheli meg a keringési rendszert.
 Gőzkabin:40-50 °C hőmérsékletű, levegőjének páratartalma akár a 80 % ot is elérheti. Az illatos gőz kimondottan jó hatással van a légutakra, csökkenti a hörghurutot, szabaddá teszi a légzést, de jótékony hatással van a reumától gyötrődőkre is, gyógyítja a megfázásos betegségeket.
 Jégbarlang, jégkút:A szauna vagy gőz után egyedülálló frissítő élmény jéggel átdörzsölni a testet vagy néhány percet egy hideg kabinban eltölteni.
 Merülő medence:16-18 °C fokos hideg vízzel telített medence. Használata szaunázás ill. gőz utáni zuhanyzást követően javasolt. A bőr a hirtelen hőmérsékletváltozásra kellemes vérbőséggel reagál, arcunk, testünk kipirul, immunrendszerünk edződik.
 Szaunák:Bio szauna: 55-70 °C hőmérsékletű, kímélő megoldást nyújt azoknak, akiknek a finn szauna túlságosan meleg, vagy a gőzfürdő páratartalma túlságosan magas.
Finn szauna: 80-100 °C hőmérsékletű, levegőjének páratartalma 10-20 % körüli. Az extrém meleg először bőrünket éri, majd egyre beljebb hatolva felmelegíti belső szerveinket is. A szervezet izzadság termelésével és elpárologtatásával próbál kompenzálni, a felgyorsuló vérkeringés kitágítja véredényeinket és ellazítja izmaink.
Előre meghirdetett időpontokban szauna szeánszokat tartunk, melyekről a wellness recepción érdeklődhet.
Infra szauna: kíméletesebb a finn szaunánál. Hőmérséklete csupán 40-50 °C, ezért azok is használhatják, akik nem kedvelik a magas hőmérsékletet. Az infrakabin lelke az infrasugárzó, mely meghatározott hullámhosszúságú, szemmel nem látható sugarat bocsát ki, mely a levegőn és a bőrön áthatolva egészen a belső szervekig jut. Használata egészségügyi korlátozásoktól mentes. Kitűnően alkalmas gyulladásos megbetegedések orvoslására, használhatják szívbeteg és magas vérnyomással rendelkező személyek is.
 Tepidarium:Black & Orange Wellness részlegünk nyugalmat árasztó szobája ergonómiailag kialakított, üvegmozaikkal burkolt, fűtött fekvőhelyekkel. A helyiség levegője a testhőmérséklethez közeli, 35-40 °C-os. Így egyensúlyi állapot alakul ki: a test annyi meleget vesz fel, amennyit lead, energiafelhasználása minimális. A páratartalom közepes, a test hőmérsékleténél magasabb hőmérséklet hatása hasonlít a jótékony lázhoz. A pihenőszobában akár órákon keresztül üldögélhetünk anélkül, hogy a vérkeringést túlzottan megterhelnénk. A kellemes meleg hatására a véredények kitágulnak, a hidegebb testrészek vérellátása javul, a test izzadás nélkül melegszik fel. Mindez jótékonyan hat a vegetatív idegrendszerre, helyreállítja a szervezet szabályzó funkcióit. Az immunrendszert anélkül erősíti, hogy megterhelné a keringési rendszert, ezáltal gyógyító és megelőző funkciót is betölt. Kíméletes módszer a stressz oldására, illetve a szervezet regenerálására, így fiatalok és idősek számára egyaránt ajánlott.

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

 TŰZVÉDELMI HÁZIREND

  • A szálloda területére nem szabad behozni könnyen gyúló és robbanásveszélyes anyagot (pl.: PB gázpalack).
  • A közlekedési utakat és a kijáratokat teljes szélességében állandóan szabadon kell hagyni.
  • A szobát és berendezéseit kizárólag csak rendeltetésének megfelelő célra szabad használni.
  • A szobában elektromos hő fejlesztő berendezést használni TILOS!
  • A szobában dohányozni és nyílt lángot használni TILOS!
  • A szoba elhagyása előtt – minden esetben – kérjük, gondoskodjon arról, hogy a szobában ne maradjon tüzet okozható jelenség (pl.: égő dohánynemű, bekapcsolt villamos készülék stb.)
  • A szobaajtón látható a lakószintje alaprajza, a piros nyíl mutatja az utat a vészkijárat felé. Tűz esetén kérjük, ebben az irányban hagyja el szobáját és az épületet. A liftet használni tilos!

TELEFON INFORMÁCIÓK
Automata telefonközpontunk lehetővé teszi, hogy közvetlen tárcsázással hívhassa házon belül az alábbi mellékeket, illetve helyi és távolsági beszélgetéseket folytasson belföldre és külföldre.

Szállodai telefonszámok

Recepció:800Étterem721
Black&Orange Wellness recepció:827Bohém Bowling Café823
Yacht terem701PartON Bistro828
Katamarán terem702    

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

Másik szoba a szobaszám tárcsázásával hívható.

Szállodán kívüli hívások:

Helyi hívás (84-es körzeten belül:0 + telefonszám
Belföldi távhívás:0 + 06 + körzetszám + telefonszám
Nemzetközi távhívás:0 + 00 + ország hívószáma + körzetszám + telefonszám

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

Nemzetközi hívószámok: 

Amerikai Egyesült Államok

1

Lengyelország

48

Ausztria

43

Nagy – Britannia

44

Belgium

32

Németország

49

Csehország

420

Olaszország

39

Dánia

45

Oroszország

7

Finnország

358

Románia

40

Franciaország

33

Svájc

41

Görögország

30

Svédország

46

Hollandia

31

Szlovákia

421

Horvátország

385

Szlovénia

386

Kanada

1

Ukrajna

380

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

Telefonhívások díja:

Díjazási időszakok

Belföldi távolsági hívás

Nemzetközi hívás

Belföldi mobil hívás

Kapcsolási díj

6,21 Ft

6,21 Ft

6,21 Ft

 6,45 Ft / perc

40,35-864,5

Ft / perc
58 Ft / perc

A fenti táblázat a képernyőn túl is tartalmaz információkat. A táblázatot teljes egészében balra és jobbra mozgatva tekintheti át.

A házon belüli hívások díjmentesek!
A hívások díját automata számláló berendezés rögzíti és terheli a szállodai számlájára.